Una mica d'història

El grup de colònies L'Estel Nou de Juneda pertany a la parròquia Transfiguració del Senyor de la mateixa localitat. El grup forma part del CEC (Centre d'Esplais Cristians) i dins d'aquest de la Coordinació Catalana de Casals, Colònies i Centres d'Esplai (CCCCCE).

La nostra entitat començà l'activitat el 1988, per la qual cosa aquest any es commemora la celebració dels 25 anys de les nostres colònies. Això suposarà que les activitats a realitzar pel nostre grup es multipliquin durant aquest 2012-13 i no es redueixin únicament en la preparació dels dotze dies de colònies.

En els darrers anys i degut principalment a la insistència dels diferents joves que havien participat en les nostres colònies, s'ha format dins de la pròpia entitat un grup de monitors i monitores (amb la col·laboració dels demés) que s'encarrega d'organitzar durant el curs, rutes de caps de setmana per aquests adolescents que a causa de la seva edat ja no poden venir de colònies.
El grup de colònies L'Estel Nou està format aproximadament per una quinzena de membres, entre monitors/es i pre-monitors/es, l'edat dels quals rau entre els 16 i els 28 anys. La renovació de l'equip es fa mitjançant l'entrada de nous monitors escollits anteriorment pel grup i els motius de la sortida poden ser varis, tot i què els principals solen ser la dificultat de compaginar el món laboral i el del lleure, i l'edat dels propis monitors/es. Durant els 25 anys de l'entitat hi ha passat més d'una centenar de monitors i més d'un miler de nens i nenes.

La seu de la nostra entitat, al formar part de la Parròquia del poble, és el mateix Casal Parroquial. En aquest disposem d'una sala pròpia per reunir-nos durant l'any així com també d'una sala on s'hi pot guardar tot el material aprofitables d'un any a l'altre.

Els pilars sobre els què es sosté el projecte educatiu de les colònies Estel Nou són l'educació en valors i l'educació en la fe cristiana. Tothom es conscient que aquests han de ser els punts de referència al moment de dur a terme les activitats i d'això en són sabedors tant els propis monitors (puguin compartir o no el pensament cristià), com els pares i mares que decideixen portar els seus fills i filles a les nostres colònies.
Colònies Estel Nou © 2019
Pàgina desenvolupada per CompsaOnline S.L.